Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

                           Обавештење за родитеље                                     

 Поштовани родитељи ваша предшколска установа "Радост" Врњачка Бања има услугу  електронског уписа деце у вртић "еВртић" којој можете приступити на порталу еУправа  https://euprava.gov.rs/usluge/5671 или директним кликом на линк који се налази на нашем сајту у падајућем менију "Е-упис"

У колико имате проблема са попуњавањем обрасца или проблем око Пријаве на  Портал еУправе помоћ потражите на форуму Портала еУправа  https://euprava.gov.rs/kontakt

Оригинални образац на српском језику можете преузети на линку

https://euprava.gov.rs/media/Zahtev%20za%20upis%20dece%20u%20predskolsku%20ustanovu.pdf

                                                        Услуга е-вртић доступна у Врњачкој Бањи
 
 
                                                                                  Линк за пријаву биће активан од 04. 05. 2020. године
 
 
Услуга је доступна на Порталу еУправа свим регистрованим корисницима Портала и приликом коришћења ове електронске услуге аутоматски се прибављају неопходни подаци из матичне књиге рођених, Централног регистра обавезног социјалног осигурања и евиденције пребивалишта.
 
Услуга еВртић је намењена родитељима који су држављани Републике Србије, а поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин.
 
За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију којом доказује наведени статус лично у предшколску установу.
 
Препорука Канцеларије за ИТ и еУправу свим предшколским установама, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, јесте да се родитељима омогући да електронским путем доставе ову документацију.
 
Услугу еВртић на Порталу еУправа је први омогућио град Београд 2016. године. Прошле године еВртић су користили родитељи у 17 градова и општина широм Србије, а од ове године све локалне самоуправе пружају ову електронску услугу.

УСЛУГА еВРТИЋ ОД ОВЕ ГОДИНЕ ДОСТУПНА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ УПИС ДЕЦЕ У ПУ „РАДОСТ“

Грађани општине Врњачка Бања од ове године на потпуно електронски и бесплатан начин могу да пријаве децу за упис у

ПУ „Радост“.

Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе. Родитељ више не мора да одлази на разне шалтере приликом пријаве детета у предшколску установу, већ пријаву може да обави електронски на Порталу еУправа.

Од ове године услуга ће бити омогућена у 140 градова и општина као лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве дете у предшколску установе.

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају. У овом тренутку је у току имплементација ове услуге у свим градовима и општинама у Србији.

Електронска пријава се може вршити како за време трајања конкурса за упис деце, тако и током целе године.

О терминима конкурса, грађани/родитељи ће бити накнадно обавештени путем медија и на сајту предшколске установе.

Fields marked with * are required.
Flag Counter